\


Selasa, 13 Mac 2012

KEK SPAN COKLAT







Assalamualaikum...
cuti sekolah bermula lagi...erm~~terasa cket lapang bila time cuti sekolah ni...bukan nak kata keja semakin berkurang...keja tetap tak berkurang..cumanya tak payah nak terkejar2 nak kuar pepagi bute nak sampai sekulah...heee!!celik2 mate saja...anak2 ku pun start bertanye...."umi masak pe pagi ni...!!erm~~tu ler kejanye...makan...makan dan makan....!!kalu time masak pun malas...habislah...!!ptg semalam,cubalah nak buatkan kek span ni...buat anak2ku nak makan petang...habis licin ...ibaratnye makan kek cam makan nasi la plak...tak lah sempat nak simpan cket...lagipun buat sekadar nak cuba2 jer,,,erm~~kira mnjadiklah juga kek span ku ni....nnt boleh buat lagi...anak2 pun suka kalu d tambah ngan krim...baru laju cket makannye...
kalau kawan2 nak buat..jom arr..!!

kek span coklat
sumber:sweetlillykitchen...

5 biji telur
170gm gula kastor
1camt ovalette( saye x letakpun..)
100gm tpg gandum
1 tsp baking pwder
40 gm serbuk koko
70gm minyak jagung(minyak masak jer)

cara:
Dalam satu adunan,masukkan telur,gula,di putar(sehingga kental) dan tak jatuh ke bawah.masukkan koko,BP ke dalam bekas(ayak).masukkan dalam adunan telur tadi,masukkan minyak.Gaul rata.Tuang dalam adunan loyang 8',bakar 170C selama 30 minit.api atas dann bawah.kek yang dah masak terus terbalikkan.....takut kecut dan kek turun ...
ok selamat mencuba..




Tiada ulasan:

Catat Ulasan