\


Selasa, 25 Oktober 2011

Kek Batik






Taraaaaa...nie la kek batikku.menjadi la juga.ini percubaanku kali yg ke 3.mmg nampak mudah,tapi kalu tak kena gayanye,kek akan menjadi lembek atau keras @ terlalu kering...boleh la kalu takat nak makan anak beranak...kalau kawan2 nak cube boleh la try resepi d bawah ni...

Resepi:

1 tin susu Pekat
1 peket milo @ serbuk koko
1 cawan marjerin
1/2 cawan air
11/2 bungkus biskut marie  @ 2 bungkus (d patah2kan)-ikut kesesuaian

Cara2:
Cairkan marjerin,pas tu masukkan susu,gaul sebati.masukkan air,milo@koko...kacau sebati,masukkan biskut marie..kacau hingga sebati dan tutup api.letakkan dalam loyang yang berlapik dengan plastik.,supaya senang di angkat.letak dalam peti sejuk.4 - 5 jam boleh lah d potong.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan