\


Khamis, 1 Disember 2011

Kek Butter lapis cok.rice berperisa cappucino...





Salam petanggg....buat rakan2 cmue.Hari nie terase sungguh bosan!dah tak tahu buat ape dah,cmue serba tak kena.Cuti sekolah nie pun blom kemana2 lagi.Anak yang sunatpun blom sembuh sepenuhnye...so tunggu along sembuh baru nak reka2 nak G jejalan kat mana2...
Tak de keja dah...bosan2 jer...masuk dapur...ade jer tangan ni gatai nak mmutar kek...kek pun pakai campak jer...heee.

Resepinye:

250gm butter
210gm gula castor
5 bj telur ayam
5oml susu segar atau susu cair
240gm tpg gandum
1 sdt Baking Powder
1 sdt cappucino paste
1 sdt nescafe

Cara2:
1.Putar Butter + Gula hingga kembang
2.Masukkan telur
3.Masukkan tepung-selang seli ngan susu
4.Pukul perlahan2 dan sebati
5.bahagikan 2 adunan-satu letakkan perisa cappucino+bancuhan nescafe, dan satu lagi tak payah letak apa2
6.Alas loyang yg d sapu mentega
7.Susun adunan selapis yg x isi apa2,ratakan satu adunan dan taburkan cok.rice,pas tu masukkan pula adunan perisa cappucino,ratakan tanpa terangkat adunan yg d tabur ngan cok.rice...dengan perlahan2...kemudian tabur coklat rice...buat sampai habis...
8.Bakar dengan suhu 155C-50 minit.ikut oven masing2.

*Coklat rise yang d tabur di dalam adunan akan merasakan kek terase ranggup...bile tergigit cok.rice td...

SELAMAT MENCUBA!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan