\


Sabtu, 21 Januari 2012

Kek Marble Kelapa...





250 gm mentega
280 gula castor(boleh kurangkan)
3 cawan tepung gandum(ayak ngan BP)
4 bj telur A
1 cawan susu segar
1 cawan kelapa krg(goreng sdikit tanpa minyak atau bakar)
1sdk baking pwder
pewarna


cara:
Dengan menggunakan mixer,pukul mentega+gula kastor sampai kembang.kemudian masukkan telur.kemudian masukkan vanila,susu selang seli ngan tepung.buat sampai habis.
Guna spatula,masukkan kelapa kering.bahagikan kepada 3 bahagian.letakkan warna...
masukkan ke dalambekas yg dilapik ngan kertas minyak dan bakar dgn suhu 180 selama 45-50 minit.
cucuk d tgh kek...kalu tak lekat...dah kira masak...
suhu terpulang pada oven masing2
selamat mencuba...!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan